dissabte, de juliol 07, 2007

Homentatje a ReBoot



Click click... Reboot!!!


Algú se'n recorda d'aquesta sèrie? En Bob Guardià, l'Enzo, la Dot Matriu, l'Hexadecimal, en Megabyte... Reboot va ser la primera sèrie animada per ordinador, inclús va ser estrenada a la seva canadà natal el 1994, abans que la mateixa Toy Story.

Bob Guardià, Enzo i Dot Matriu, els emblemàtics protagonistes,
almenys de les primeres temporades.

Tot i que ara ens pot semblar primitiu, ja que fins el videojoc més ranci té uns videos més espectaculars; al seu moment era una autèntica troballa visual, i recordo quedarme literalment hipnotitzat quan vaig veure per primera vegada aquesta sèrie.

Desconec si va ser emesa a la resta de l'estat espanyol, però a Catalunya per gràcia de TV3 ReBoot es va convertir en tot un èxit, amb una invasió a les tendes de joguines de merchandatge dels protagonistes; a part de gravar-me els episodis a VHS i passar-mels un cop rera l'altre, també m'ho passava pipa jugant amb els ninots de plàstic;que valien un dineral, però estaven excepcionalment ben fets.

Hexadecimal i Megabyte, els malvats per excelència.

La sèrie tracta sobre el dia a dia des de l'interior de l'ordinador, on cada element es veu representat com a personatge, des dels sprites fins als virus, passant pels bits i els jocs; tot representat de manera bastant lliure òbviament, però amb un munt de detalls que només entendran els més frikis informàtics.

La primera y segona temporades eren d'un aire clarament enfocat als mes petits de la casa, però després del final de la segona, amb una enorme càrrega dramàtica que va traumatitzar a gran part de la infància mundial, la sèrie es va enfocar cap a una ambientació molt més fosca i adulta.

Enzo i Andraya noten al llarg de la sèrie els efectes de la pubertat...

ReBoot va ser emesa fins al 2001, on per motius inespecificats va deixar d'emetre's acabant una cuarta temporada i deixant un fil argumental inacabat.

Des d'aquí vull animar a alguna simpàtica distribuïdora estatal que editi les temporades en DVD y en català ja posats, ja que ReBoot es una sèrie entranyable, amb uns personatjes molt ben definits que van creixent amb l'espectador, uns girs dramàtics molt sorprenents i totalment apte per a petits i grans, sen's dubte una de les meves sèries preferides de tots els temps.

Etiquetes de comentaris: , ,

5 Comments:

At 11:47 a. m., Blogger Xmooth said...

Estos catalanes sin infancia... siempre viendo dibujos 'alternativos' para hacerse los guays xDDD

 
At 12:08 p. m., Blogger Àlarik said...

Mamona! di lo que quieras de Jesús, pero no te metas con Reboot! xDD

En serio, que ya se que hay muchas, pero ésta serie me trae cargas nostálgicas a go-go pero bueno, no te culpo, no tienes tú la culpa de haber tenido una infancia española xD

 
At 11:33 p. m., Blogger Reflected_God said...

Hola.

Yo tambien soy fan de reboot y se que en EEUU han sacado las 4 temporadas en DVD.

No enteindo mucho catalan, pero creo haber leido eu.. ¿grbastes la serie en VHS?

Si es en castellano, estoy buscando gente que comparta los 14 primeros capitulos, ya que a lo mejor el resto si que puedo conseguirlos...

Y si esta en catalan pos es que no los voy a entender, pero si quieres hacer un montaje o algo con los videos americanos, tan solo dimelo.

Y si alguien lee esto y cree que puede ayudarme mi email es: reflected_god(arroba)hotmail(punto)com

Gracias y a ver si entre todos conseguimos algo.

 
At 8:17 p. m., Blogger Joaquim_Link said...

Bones!

Jo també estic interessat en els capítols en català. Els conserves tots? T'importaria si et passo DVDs verges grabar-me'ls? El meu correu és joaquim_verde@hotmail.com. Ja em diràs quelcom!

Joaquim ^^

 
At 3:58 p. m., Blogger Meri said...

Algu te els capitols en Catala? gracies.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home